Oceanul mare, vineri la Institutul Cultural Roman

Postat de D3mo la 23.02.2011 - 17:59:23 ( Vizualizari : 1703 )

Trimite pe : Yahoo Facebook


Vineri, 25 februarie 2011, de la ora 18.00, la Seara de film de la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va fi proiectat documentarul Oceanul mare (2009), realizat de Katharina Copony. Filmul va fi prezentat de producatoarea Ada Solomon (HiFilm).

Spatiul urban romanesc, marcat de varii influente culturale, fie ele occidentale, fie orientale, a fost - incepand cu anii ‘90 - locul in care multi imigranti chinezi si-au gasit rostul. Evitand problemele generale pe care toti strainii le au, filmul urmareste discret si profund trei istorii ale unor chinezi aflati in confruntarea cotidiana cu concurenta comerciala, cu nedreptatea si ilegalitatile sau cu dezacordurile religioase. Toate drumurile celor trei duc, intr-un fel sau altul, la centrul comercial Europa, epicentrul vietii sociale, nu lipsite de singuratate sau pericole.

Katharina Copony s-a nascut in 1972 la Graz si a studiat la Viena. Documentarul Il Palazzo, realizat in 2006, a fost recompensat cu premiul Arte pentru cel mai bun documentar german, in 2006. Documentarul Oceanul mare (90’, coproductie Germania-Romania-Austria) a obtinut Premiul pentru film documentar la Duisburg Filmweek, Germania, in 2009.Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.Taguri

chinezi , strain , nedreptate , europa ,

Comentarii

Spune-ti parerea despre
Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Login

Sponsored Links

Statistici:Linkuri Sponsorizate:
Copyright © www.ro-online.ro - Romania-Online . All Rights Reserved.
play online games | Online Games | play mini games | stiri mondene | Online Games