James Franco va regiza adaptarile a doua romane de succes

Postat de D3mo la 04.01.2011 - 21:45:49 ( Vizualizari : 1442 )

Trimite pe : Yahoo Facebook


Una din vedetele incontestabile ale anului 2011 - actor in cateva blockbustere si prezentator al Oscarurilor, James Franco e hotarat sa cucereasca si teritoriul regizoral al carierei sale, domeniu in care (desi nu este incepator) vrea, se pare, sa castige mai multa experienta.

Conform Entertainment Weekly, actorul are in plan adaptarile romanelor lui William Faulkner, As I Lay Dying si Cormac McCarthy, Blood Meridian.

Doua dintre romanele lui McCarthy au fost deja ecranizate cu succes de catre John Hillcoat (The Road) si fratii Coen (No Country for Old Men), Franco avand si el sanse destul de promitatoare in a transpune pe marele ecran povestea din Blood Meridian, pentru care a scris si scenariul.

Actiunea ne poarta in Vestul Salbatic al anului 1850, in mijlocul evenimentelor ce au insotit expansiunea americana in Mexic si care il prind in valtoarea lor pe Kid, un baiat de 14 ani din Tennessee, blocat intr-o lume de cosmar in care indienii sunt omorati pe capete pentru a li se lua scalpul.

Va fi insa mult mai dificil sa adapteze capodopera lui Faulkner din 1930, As I Lay Dying, despre o familie care incearca sa indeplineasca ultima dorinta a mamei decedate si sa o transporte pe aceasta in locul de bastina, din Mississippi. Dificultatea consta si in faptul ca evenimentele sunt narate de voci diferite, printre care si cea a mamei, dar si cea a Sudului, un peisaj imaginar minunat personalizat si faimos in intreaga literatura.

Este interesant de vazut cum se va achita actorul devenit si scenarist si regizor de munca sa in adaptarea celor doua romane.

Taguri

James Franco , William Faulkner , Cormac McCarthy , Blood Meridian ,

Comentarii

Spune-ti parerea despre
Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Linkuri Sponsorizate:
Copyright © www.ro-online.ro - Romania-Online . All Rights Reserved.
play online games | Online Games | play mini games | stiri mondene | Online Games