Farid Fairuz: "Pina este cea mai intensa experienta 3D!"

Postat de D3mo la 22.08.2011 - 18:04:09 ( Vizualizari : 1895 )

Trimite pe : Yahoo Facebook


Unul dintre cei mai originali coregrafi, Farid Fairuz, recomanda "cea mai intensa experienta 3D: filmul Pina".
Cunoscut pentru spectacolele sale inovatoare, Farid Fairuz declara ca Pina Bausch i-a fost dintotdeauna sursa de inspiratie si model in munca de coregraf. Coregraful Farid Fairuz mareste astfel cercul personalitatilor care sprijina cea mai mare campanie de promovare din Romania a unei productii cinematografice. In regia lui Wim Wenders, filmul Pina are premiera in Romania pe 9 septembrie.

Asa cum este prezentat de regizorul Wim Wenders, PINA este un film pentru Pina Bausch, una din cele mai importante si apreciate coregrafe ale dansului contemporan. Productia germana va ajunge pe marile ecrane din Romania incepand cu 9 septembrie, atat in format 3D cat si 2D. Faimoasa dansatoare Pina Bausch, numita si “coregrafa a sufletelor” a murit in vara anului 2009. Considerata una din figurile cheie ale dansului modern si recunoscuta pentru originalitatea spectacolelor sale, Pina Bausch a inventat conceptul de teatru-dans. 

Farid Fairuz este alter ego-ul dansatorului si coregrafului Mihai Mihalcea, directorul Centrului National al Dansului Bucuresti. Dupa ce a absolvit sectia de coregrafie a UNATC, Mihai Mihalcea a fost balerin la "Komische Oper" din Berlin. In anul 1992, cand isi incepea colaborarea cu compania „Christian Trouillas" din Paris, a fost unul din membrii fondatori ai primului grup independent de dans contemporan din Romania, „Marginalii". De-a lungul anilor a castigat numeroase burse si rezidente in strainatate, sustinand cursuri si ateliere de dans in diverse institutii de profil din Romania, dar si in strainatate, cu precadere in centre artistice din Franta.Taguri

pina , Pina Bausch , 3D , dans ,

Comentarii

Spune-ti parerea despre
Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Login

Sponsored Links

Statistici:Linkuri Sponsorizate:
Copyright © www.ro-online.ro - Romania-Online . All Rights Reserved.
play online games | Online Games | play mini games | stiri mondene | Online Games