Din dragoste cu cele mai bune intentii, avanpremiera la Piatra Neamt

Postat de D3mo la 22.08.2011 - 17:54:02 ( Vizualizari : 1422 )

Trimite pe : Yahoo Facebook


Editia "2.5" a festivalului Filmul de Piatra aduce publicului nemtean pe 2, 3 si 4 septembrie filme de lungmetraj, precum si concerte si concepte inedite. Printre filme, se remarca o proiectie in avanpremiera a celui mai proaspat premiat film romanesc, Din dragoste cu cele mai bune intentii, in regia lui Adrian Sitaru. Filmul a fost premiat pe 13 august pentru regie si interpretare masculina (Bogdan Dumitrache) la festivalul de film de la Locarno si nu a avut inca nici o proiectie in Romania, unde va fi lansat in octombrie. Din distributia filmului face parte si Alina Grigore, tanara actrita din Piatra Neamt.

In program se mai regasesc doua dintre cele mai premiate filme romanesti din ultimul an: Periferic, debutul in lungmetraj al regizorului Bogdan George Apetri, nascut in Piatra Neamt, si Morgen, regizat de Marian Crisan, propunerea Romaniei pentru Premiile Oscar din 2012.

Publicul va mai putea urmari doua documentare romanesti: Constantin si Elena (regizat de Andrei Dascalescu) si The Shukar Collective Project, un documentar produs de HBO si regizat de Matei-Alexandru Mocanu despre fuziunea dintre muzica tiganeasca traditionala si cea electronica. La capitolul filme straine, Filmul de Piatra si Independenta Film au lasat fanii de pe Facebook ai festivalului sa aleaga doua titluri, acestea fiind De partea cealalta al lui Fatih Akin si Nepretuit al lui Pierre Salvadori, cu Audrey Tautou. Ultima mare surpriza din programul de filme este O zi din viata (Life in a Day), un experiment inedit marca Ridley Scott, bazat pe materiale video filmate de oameni din toata lumea, in aceeasi zi: 24 iulie 2010. Filmul este oferit de Transilvania Film, si va putea fi urmarit la Piatra Neamt la numai o luna dupa premiera mondiala.

Pe langa filme, cele trei zile de festival vor aduce mai multe surprize: un concert Robin and the Backstabbers, o petrecere cu Matze, un concert folk, conceptul Art in Motion - un autocar cu etaj transformat in cafenea culturala, unde se vor organiza tot felul de evenimente pe parcursul zilei si echipa Allkimik, care va realiza, in cele trei zile de festival, fotografii pe sticla, printr-o tehnica similara celei din secolul XIX. Fotografiile vor fi expuse pana in ultima zi in cafeneaua festivalului.

Festivalul se va desfasura in doua locatii principale: in curtea Colegiului National Calistrat Hogas, unde va fi instalata cafeneaua mobila si unde vor avea loc proiectiile si evenimentele in serile de vineri si sambata, si pe varful muntelui Cozla, unde va avea loc concertul "Folk la apus" si proiectia filmelor de duminica seara. Plimbarea cu telegondola va fi gratuita duminica de la ora 19:00 pana dupa proiectii.

Taguri

festival , Life in a Day , oscar , Periferic ,

Comentarii

Spune-ti parerea despre
Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Login

Sponsored Links

Statistici:Linkuri Sponsorizate:
Copyright © www.ro-online.ro - Romania-Online . All Rights Reserved.
play online games | Online Games | play mini games | stiri mondene | Online Games