Buna! Ce faci?, inspirat de un fapt real

Postat de D3mo la 23.02.2011 - 17:57:34 ( Vizualizari : 1484 )

Trimite pe : Yahoo Facebook


Comedia romantica „Buna! Ce faci?”, care se lanseaza in cinematografele din Romania pe 4 martie, a fost inspirata de una dintre cele mai „nastrusnice” stiri din 2005. Povestea celor doi soti care isi cauta dragostea pe Internet, fara sa banuiasca vreo clipa ca sunt mai aproape ca niciodata unul de celalalt are la baza un scurt articol publicat in „Dilema veche”, la inceputul anului 2006, la rubrica „Cu ochii in 3,14”.

„Printre «cele mai nastrusnice stiri din 2005», antologate de Corriere della Sera la inceputul lui ianuarie 2006 se afla si aceasta: o «ea» si un «el» cam de varsta a doua au flirtat indelung pe chat, pe baza de nickname, desigur, dandu-se liberi si endepandanti. Dupa vreo sase luni de «concubinaj» virtual, timp in care si-au dat seama cu placuta uimire cat de bine se potrivesc (in idei, gusturi, valori, etc., etc.) au hotarat sa se intalneasca si «pe viu». La intalnire, surpriza: au constatat ca sunt sot si sotie”, astfel suna notita din care s-a nascut un film lansat la exact 4 ani, 9 luni si 14 zile din ziua in care Alexandru Maftei a citit-o.

Pornind de la intriga, Lia Bugnar a construit apoi scenariul. „Povestea din Dilema a fost ca un punct de pornire, atat. Se stie deja ca o poveste cu punct de plecare bine definit si punct de sosire la fel de bine definit se poate scrie in bilioane de feluri. Eu am ales unul dintre bilioanele de feluri si am scris povestea care-mi seamana mie cel mai bine. A fost mai degraba frustrant faptul ca stiam povestea. Imi place ca, atunci cand scriu, sa descopar firul in ritmul in care il va descoperi si spectatorul in timp ce va vedea filmul”, spune scenarista Lia Bugnar.

„Intotdeauna dorim altceva decat avem - fie el aparat foto, rochie sau partener de viata. Intotdeauna cautam in alta parte ce avem, probabil, foarte aproape de noi. Asta este tema care m-a atras la povestea unui cuplu care isi cauta fericirea in afara casniciei, chatuind cu un necunoscut”, explica Alexandru Maftei, autorul unui film de public care va schimba perspectiva asupra cinema-ului comercial autohton. „Buna! Ce faci?” beneficiaza de toate atuurile tehnice ale unui film de Hollywood si de inventivitatea unui regizor apreciat in lumea publicitatii.

Rolurile celor doi soti sunt interpretate de Ionel Mihailescu si Dana Voicu, iar cel al fiului intrigat de secretele parintilor lui - de Paul Diaconescu, student la actorie. In roluri secundare apar Ana Popescu, Adrian Paduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir sau Sabina Iaschevici. Muzica originala este compusa de Dragos Alexandru.

Taguri

internet , chat , virtual , dilema veche ,

Comentarii

Spune-ti parerea despre
Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Login

Sponsored Links

Statistici:Linkuri Sponsorizate:
Copyright © www.ro-online.ro - Romania-Online . All Rights Reserved.
play online games | Online Games | play mini games | stiri mondene | Online Games